Honderd jaar later

Deze website is speciaal gemaakt om 100 jaar later meer informatie over dit spoorongeluk te geven. Belangrijkste bron zijn de onderzoeksrapporten van de Staatsspoorwegen en een onderzoekscommissie.

Verschillende media schonken op 7 juni 2017 aandacht aan deze mijlpaal:

Houtens Nieuws

In de maandelijkse geschiedenisrubriek ‘Houten Toen‘ staat een paginagroot artikel. Het Houtens Nieuws is een huis-aan-huis-blad in Houten en het best gelezen.

RTV Utrecht

Een reportage die is gemaakt door Mark van der Wel. Wat gebeurde er toen in 1917 en wat was de rol van Koningin Wilhelmina.
Lees verder

Historiek

De website Historiek plaatste een achtergrondartikel over deze gebeurtenis. Dit is het meest uitgebreide artikel over deze gebeurtenis.
Lees verder

Omroep Houten

Om precies 16.51 uur heb ik een herdenkingsbord geslagen op de plek van het ongeluk. Dat was precies 100 jaar later op de minuut nauwkeurig. Omroep Houten filmde het. Het is het begin van een verhaal dat is bekeken vanuit het Houtense station. Wat gebeurde daar en hoe reageerde de stationschef?

NPOradio 5

Om 17.17 uur was er een kort interview op NPOradio 5 met Bert Kranenbarg over de ontsporing.

Sociale media

Uiteraard ook veel aandacht op sociale media (facebook en twitter) voor deze gebeurtenis.

Schriftelijk vragen

De SGP-Houten heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de artikelen in ’t Groentje en de reportage op RTV Utrecht betreffende de spoorramp die vandaag 100 jaar geleden plaats vond. De SGP-Houten is van mening dat het levend houden van historische gebeurtenissen van belang is voor de Houtense samenleving van vandaag en morgen.
Lees verder

In september 2018 is in het blad Het Kromme-Rijngebied een artikel van 27 pagina’s verschenen over 150 jaar Staatslijn H. U kunt deze uitgave bestellen op de website van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek.